Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 16 april 2018

Uitwisseling Duisland 3tvwo

3tvwo Uitwisseling Duitsland deel 2
Na een goed verlopen eerste deel van de uitwisseling afgelopen oktober hier in Nederland, was het nu de beurt aan onze 3tvwo-leerlingen om naar Duitsland te gaan. Na een busreis van tweeënhalf uur werden we ontvangen op het Matare Gymnasium in Meerbusch, om vervolgens al snel naar Düsseldorf te vertrekken. Daar liepen de leerlingen met hun Duitse matches van de Medien Haven aan de ene kant van de stad, naar de Konings Allee aan de andere kant van de stad. Onderweg genoten we van moderne architectuur en de mooie oude binnenstad. Op dinsdag en donderdag volgden de leerlingen lessen en werkten ze aan een project.

Lees meer

Geplaatst op: 13 april 2018

Reis Newcastle 1 tvwo

De reis van klas 1 tweetalig vwo naar Newcastle upon Tyne was weer een groot succes. De leerlingen hadden het prima naar hun zin tijdens de overtocht met de DFDS ferry. Een bezoek aan St Nicholas Cathedral, onderhandelen op Grainger Market en vragen beantwoorden in de Black Gate en Castle keep mochten niet ontbreken. Ook was er een echt Pub dinner, gevolgd door een spannende Ghost walk en een korte nacht in het Eurohostel. De volgende dag werd het Great North Museum bezocht en leefden de leerlingen zich uit in het Centre for Life. Op de terugweg was de zee een beetje ruw, maar de leerlingen hadden het toch prima naar hun zin. Kijk hier voor een impressie van de reis.

Geplaatst op: 9 april 2018

Phileas Fogg

Afgelopen vrijdag was Phileas Fogg weer op de RSG. Dit keer voor leerlingen uit 4 tvwo. In een interactieve dramaworkshop zijn de leerlingen meegenomen naar de tijd van The Great War met o.a. indrukwekkende gedichten van Siegfried Sassoon en Wilfried Owen.

Geplaatst op: 3 april 2018

Spieren voor Spieren

Team Across Borders fietst voor Spieren voor Spieren. Team Across Boarders bestaat uit leerlingen van RSG Slingerbos en fietst onder begeleiding van docenten en een ouder in één week naar Tsjechië. Van 2 tot 9 april fietsen zij meer dan 700 km voor het goede doel. Er zijn nog steeds te veel kinderen met een spierziekte die niet kunnen doen wat het team wel kan. Dat moet anders en daar is geld voor nodig. Daarom heeft het team Across Borders sponsoren gezocht. Volg de belevenissen van het team via https://www.sportenvoorspieren.nl/team/spieren-voor-spieren-across-borders/teamleden
Op Facebook wordt er dagelijks een updat gegeven https://www.facebook.com/spierenvoorspieren.rsgslingerbos.3/posts/113867482793543

 

Geplaatst op: 23 maart 2018

Uitreiking certificaat lessen Engels voor groep 8

Al twintig jaar biedt RSG Slingerbos tweetalig onderwijs aan. Om dit te vieren werden er gratis lessen Engels aan groep 8 leerlingen aangeboden. Acht weken lang volgden ruim 70 leerlingen lessen die door docenten Engels en bovenbouwleerlingen uit het tweetalig onderwijs van de RSG werden gegeven. Donderdag 22 maart jl. werd deze lessenserie feestelijk afgesloten. De deelnemers kregen een certificaat uitgereikt, ouders waren hierbij aanwezig en er waren typisch Engelse versnaperingen.

Geplaatst op: 20 maart 2018

Voorstelling 22 maart 2018 B.Soci@l

Aanstaande donderdagavond, 22 maart, is er om 19.30 uur een gratis film theatervoorstelling, georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin en alle scholen van het voortgezet onderwijs, die gaat over “Seksuele diversiteit en respect”. De voorstelling wordt op RSG Slingerbos gehouden. De voorstelling van 22 maart is bedoeld voor ouders/verzorgers, docenten, hulpverleners of andere geïnteresseerden. Kijk hier voor een korte impressie. Voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht bij Rico Smit van het Centrum voor Jeugd en Gezin, tel 0613968246 / r.smit@cjgharderwijk.nl
 

Geplaatst op: 19 maart 2018

Geslaagde Erasmus-plus projectweek in Duitsland

De havo 3 wereldklassen van Levant en Slingerbos doen, samen met leerlingen van scholen uit Duitsland, Roemenië, Italië, Spanje en Hongarije, mee met een internationaal project ‘On the move in Europe’. Dit gaat over vluchtelingen en democratische waarden en wordt gefinancierd door de EU. Na voorbereidingen op de afzonderlijke scholen kwamen vorige week van alle partnerscholen twee docenten en zes leerlingen bij elkaar in Waltrop, in Duitsland. Van de Levant waren het Fleur, Julia en Ruben, van Slingerbos Justin, Imre en Lieke, samen met de heer Middag en mevrouw Keizer. De leerlingen sliepen in gastgezinnen.

Lees meer

Geplaatst op: 16 maart 2018

Rome 2018

In de nacht van 4 op 5 maart vertrokken 31 enthousiaste leerlingen met hun drie reisleiders naar de hoofdstad van de wereld, Rome. Vier jaar lang werd al uitgekeken naar deze reis, nu was het eindelijk zo ver. Het vak Latijn werd officieel afgesloten op de plek waar het allemaal begon. Vol enthousiasme werd verteld over de Ara Pacis, het Forum Romanum, de Engelenburcht, de Sint Pieter, om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Lees meer

Geplaatst op: 15 maart 2018

Dragons' Den

Leerlingen uit 3 havo hebben tijdens de economieles hun beste bedrijfsidee gepitcht voor een deskundige jury. The Freezing Fridge, een slimme koelkast die je vertelt welk recept je kan bereiden op basis van de ingrediënten die in de koelkast liggen, heeft gewonnen bij het project Dragons' Den van RSG Levant. De winnaars kregen een cheque van € 250,- die ze mogen doneren aan een goed doel in Zeewolde.

Lees meer

Geplaatst op: 12 maart 2018

Maatschappelijke stage (MAS)

Donderdag 8 maart jl. heeft de RSG samen met andere onderwijsinstellingen, vertegenwoordigers van gemeenten en organisaties voor vrijwilligerswerk een handtekening gezet onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst Maatschappelijke Stage. Deze stage is niet meer wettelijk verplicht, maar zo’n succes dat zij opnieuw met vier jaar verlengd is. Vrijwilligerswerk als schoolvak levert de deelnemende jongeren een schat aan ervaring op, daarom gaan gemeenten, scholen en organisaties voor vrijwilligerswerk in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde hier graag mee door.

Lees meer

Geplaatst op: 6 maart 2018

Voorstelling B.Soci@l

Op donderdagavond 22 maart a.s. om 19.30 uur is er een gratis film theatervoorstelling, georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin en alle scholen van het voortgezet onderwijs, die gaat over “Seksuele diversiteit en respect”. De voorstelling wordt op RSG Slingerbos gehouden. De voorstelling van 22 maart is bedoeld voor ouders/verzorgers, docenten, hulpverleners of andere geïnteresseerden. In dezelfde week zullen alle leerlingen uit de eerste klassen van het voortgezet onderwijs de voorstelling bijwonen. Voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht bij Rico Smit van het Centrum voor Jeugd en Gezin, tel 0613968246 / r.smit@cjgharderwijk.nl

Lees meer

Geplaatst op: 19 februari 2018

Sponsoractie Spieren voor spieren

Ons fietsteam Across Borders bestaande uit leerlingen, collega’s en een betrokken ouder, fietsen voor een goed doel in april van Harderwijk naar Tsjechië. Afgelopen zondag heeft de groep de eerste echte grote rit gereden. 100 km stond er op het programma! Op 2 april a.s. is het dan zover. De tijd begint te dringen om de deadline van € 10.000 binnen te halen voor het goede doel Spieren voor spieren. Mocht u/jij willen doneren dan kan dit op rekeningnummer NL09 RABO 0108335992 o.v.v. SPIEREN. Wij willen degenen die reeds hebben gedoneerd alvast hartelijk bedanken voor hun support en bijdrage!