Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 19 februari 2018

Sponsoractie Spieren voor spieren

Ons fietsteam Across Borders bestaande uit leerlingen, collega’s en een betrokken ouder, fietsen voor een goed doel in april van Harderwijk naar Tsjechië. Afgelopen zondag heeft de groep de eerste echte grote rit gereden. 100 km stond er op het programma! Op 2 april a.s. is het dan zover. De tijd begint te dringen om de deadline van € 10.000 binnen te halen voor het goede doel Spieren voor spieren. Mocht u/jij willen doneren dan kan dit op rekeningnummer NL09 RABO 0108335992 o.v.v. SPIEREN. Wij willen degenen die reeds hebben gedoneerd alvast hartelijk bedanken voor hun support en bijdrage!

Geplaatst op: 16 februari 2018

Voorstelling Levant

“De Da Vinci Kolder”. Zo heet de voorstelling die de toneelgroep van RSG Levant op vrijdag 23 februari a.s. zal gaan opvoeren voor de leerlingen van de Levant. De Da Vinci Kolder gaat over Laura die samen met haar vriendin Penny een zorgvuldig geplande vrije dag van school heeft om samen achter de zin van het leven te komen. Het lijkt een hopeloze zaak, totdat ze in aanraking komen met een man die beweert dat hij Leonardo Da Vinci is. Kent hij de zin van het leven? Voor ouders en belangstellenden is er een try-out voorstelling op donderdagavond 22 februari om 19.30 uur in de aula van RSG Levant. Deze voorstelling is vrij toegankelijk. De zaal is om 19.15 uur open.

Lees meer

Geplaatst op: 12 februari 2018

Talent kleurt Flevoland

Provincie Flevoland steekt zijn nek uit met een unieke samenwerking met 5 technasia uit Flevoland. Honderd technasiumleerlingen, gedeputeerde Appelman en commissaris van de Koning Verbeek alsmede directeur Stichting Technasium waren op 31 januari bij de kick off in de Statenzaal van het provinciehuis aanwezig. Samen met de leerlingen werd het logo van 'Talent kleurt Flevoland' gelegd. In de pauze presenteerden leerlingen uit klas 2 hun ontwerpen voor de trektelpost aan het Ketelmeer.

Lees meer

Geplaatst op: 9 februari 2018

Gouden Schoolkantine Schaal

Zowel RSG Levant als RSG Slingerbos heeft met haar gezonde schoolkantine opnieuw een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend! Van harte gefeliciteerd kantinemedewerkers! De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum met als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.

Geplaatst op: 9 februari 2018

Young Solar Challenge 2018

We zijn weer van start gegaan! We gaan wederom aan de slag met de Solar boot en vandaag waren we bij de eerste masterclass in Amsterdam. Het team van het RSG Slingerbos | Levant doet mee aan de Young Solar Challenge 2018. Met een nieuw team van leerlingen uit de 3e en 4e klas van het Technasium gaan we de solarboot, die vorig jaar gebouwd is, een stuk sneller en betrouwbaarder maken. We willen de top 7 van het algemeen klassement gaan halen. Het Team, met teamcoördinator Ronald Langstraat, bestaat uit 11 leerlingen: Geert van den Hoorn, Huib Hertoghs, Niels ter Heedt, Roelof Kooijman, Ronan van der Vlies, Rowen Kwist, Samuel van Dijk, Saskia Zemmelink, Thijmen Serrèe, Zephyr van der Horst en Twan Hop.

Geplaatst op: 5 februari 2018

Technasium project Escaperoom

Op vrijdag 26 januari 2018 hebben de beste vijf teams uit klas 1 Technasium in het auditorim hun project gepresenteerd aan de opdrachtgever Escaperoom Harderwijk. Een week eerder mochten ze alvast voor klasgenoten en docenten oefenen met presenteren. Hierna werd een selectie gemaakt wie daadwerkelijk de ideeën voor nieuwe puzzels voor een escaperoom aan de opdrachtgever Alex Kaper van Escaperooom Harderwijk mochten presenteren.

Geplaatst op: 2 februari 2018

Winterkamp

De RSG organiseert al 48 jaar een winterkamp. Op 25 januari en 1 februari vertrekken bijna 160 leerlingen uit klas 3 bepakt en bezakt voor een 2-daagse voettocht van 60 km over de Veluwe waarbij zij verschillende hindernissen proberen te overwinnen. Zij koken hun eigen potje en overnachten in het veld. Daarna lopen ze al vroeg terug naar school met onderweg serieuze survivalopdrachten. Een echte uitdaging waarbij leerlingen moe, maar voldaan weer warm bij de RSG worden onthaald. De aankomsttijden op 26 januari en 2 februari bij de RSG worden hier vermeld. Succes en veel plezier toegewenst kanjers!

Geplaatst op: 2 februari 2018

Fietsen voor spieren voor spieren

Het Cycleteam Across Borders van de RSG, bestaande uit leerlingen, collega’s en een betrokken ouder, fietsen voor een goed doel in april van Harderwijk naar Tsjechië. Op 31 januari jl. was de eerste bijeenkomst met de deelnemende leerlingen en hun ouders. Veel praktische zaken kwamen aan bod. Ook ontvingen de fietsers als ambassadeur van Spieren voor Spieren het officiële sportshirt en de bijbehorende bidons. Het officiële startsein voor de sponsoracties! Leuke ideeën zijn gedeeld en gelijk omgezet in afspraken. Welke acties worden ondernomen om zoveel mogelijk geld op te halen horen jullie nog. Ook sponsoren? Mail dan naar i.schmohl@rsgsl.nl.

Lees meer

Geplaatst op: 26 januari 2018

Open Huis ‘een terugblik’

Dinsdagavond 23 januari jl. stond onze school weer in het teken van het Open Huis. Toekomstige leerlingen en hun ouders konden sfeer proeven op het Slingerbos. Hier werd massaal gebruik van gemaakt. Bij binnenkomst kregen de leerlingen een plattegrond en gingen ze op zoek naar hun favoriete vak. We kijken terug op een druk en geslaagd Open Huis.

Lees meer

Geplaatst op: 18 januari 2018

Open Huis

Voor alle ouders en leerlingen van groep 8 wordt een Open Huis georganiseerd. Het Open Huis bij RSG Levant in Zeewolde is op 13 januari a.s. van 09.30-12.00 uur en bij RSG Slingerbos in Harderwijk op 23 januari a.s. van 18.30-21.00 uur.

Geplaatst op: 18 januari 2018

Presentatie microplastics

Op maandag 15 januari 2018 is klas 3 van het Technasium naar Apeldoorn gereisd om hun onderzoek te presenteren aan medewerkers en bestuur van het Waterschap en Deltares. De leerlingen zijn afgelopen periode bezig geweest met onderzoek naar microplastics en hebben tijdens de presentatie hun onderzoek gedeeld, conclusies en aanbevelingen gedaan. Het winnende team is bezig geweest met onderzoek en advies voor de App “Beat the Microbead” waarmee je verzorgingsproducten kunt scannen voor controle op microplastics.

Lees meer

Geplaatst op: 18 januari 2018

Spieren voor Spieren

11 leerlingen uit klas 3 zullen van 2 t/m 8 april a.s. een fietstocht naar Tsjechië maken voor het goede doel Spieren voor Spieren. De voorbereiding voor deze fietsreis is volop in gang. Wat een helden! Door weer en wind om startklaar te raken voor de grote reis die voor hen ligt. Afgelopen dinsdag heeft de groep weer 45 km mogen fietsen. Inmiddels wordt er al veel geld opgehaald voor het goede doel Spieren voor Spieren. Ook doneren? Ga dan naar de website.